Partizan – 20 godina kasnije

Večeras je u JDPu u Beogradu obeležena dvadesetogodišnjica od osvajanja titule prvaka Evrope i nema mnogo reči kojima se može opisati kako se neko kao ja oseća dok sluša ovakav uvod u veče:

httpv://youtu.be/1Tp5zOP-res

Naježiš se od glave do pete, zasuze oči, i onda te nekoliko izuzetno emotivnih govora vrati tih 20 godina unazad, u mom slučaju u možda najlepši deo detinjstva.

Danilović kome drhti glas dok čita govor. Željko koji, iako godinama izvežban da drži govore i prezentacije, uopšte i ne krije emocije i koliko mu je sve to važno i nesebično zasluge za urađeno deli sa Kićom koji je stvorio taj tim. Uručivanje plakete zahvalnosti tadašnjem gradonačelniku Fuenlabrade, čiji su stanovnici tada bili najveći Grobari na svetu…

Uh…

Skroz mi je krivo što nisam imao priliku da i uživo budem tamo, da bar sednem među onolike legende i uživam tih sat-dva…

Tokom večeri korišćeni su isečci iz, a nakon manifestacije je prikazan i ceo film “Ima jedan tim” koji je napravljen za ovu priliku. Možete ga pogledati u nastavku (hvala underPFC youtube kanalu što su ovako brzo okačili ceo snimak):

httpv://youtu.be/QdYl_KZVNnY

Pored ovog filma, preporučujem da pogledate i “El Partizan de Fuenlabrada”, koji je Canal+ snimio inspirisan ovim sjajnim timom i njihovim podvigom.

httpv://www.youtube.com/watch?v=tpPWinIrW7M

Osim toga, možete posetiti i CrnoBeli butik i kupiti repliku dresa iz te sezone, napravljenu specijalno za ovu priliku.

Uživajte!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.