Ashoka IT4Change Summit u Berlinu

Eto još jedne lepe šanse za mlade društvene preduzetnike!

Drugari iz programa “Engagement with perspective” (PEP) u organizaciji Ashoke i SAP-a su me zamolili da pozovem mlade, društveno angažovane ljude (16-27 godina) da se prijave za IT4Change Summit, ukoliko imaju projekat koji koristi informacione tehnologije za rešavanje društvenih izazova, i žele da taj projekat učine u isto vreme i efektivnim i održivim. Kroz program učesnici imaju priliku da se uključe u sjajnu Ashoka i PEP mrežu, koja, pored toga što nudi pristup fantastičnim resursima (stipendije, radionice, sistemi finansiranja…), nudi i direktan pristup najvažnijem Ashokinom resursu – njenim “changemakerima“.

O programu

Program “Engagement with perspective” je, inače, započet 2012. godine sa ciljem da pokuša da reši “rastuću kompleksnost modernih društvenih izazova”. Zvuči baš rogobatno :), ali je, znajući kako Ashoka radi, program sigurno vrlo konkretan. Ukratko – ljudi iz Ashoke su primetili da se više ne sme ignorisati kreativni potencijal i entuzijazam za inovacijama kod novih generacija mladih, te da postaje sve važnije da se stvori prostor njihovo uključivanje u rešavanje društvenih izazova. Ovaj program, koji su osnovali zajedno sa SAP-om, je jedan od njihovih načina da mlade motivišu i usmere ka održivim modelima društvenog aktivizma.

Do sada su, od osnivanja programa, radili sa 400 mladih društvenih preduzetnika i njihovih 250 različitih projekata. Do sada su radili samo u Nemačkoj, a sada program šire na internacionalni nivo.

Šta očekivati od IT4Change summita?

Otprilike, program je u obliku petodnevne konferencije u Berlinu, sa 28 mladih društvenih preduzetnika iz više zemalja, svi sa projektima koji koriste informacione i komunikacione tehnologije za društvene promene. Tim PEP programa i eksperti će tokom tih 5 dana raditi sa učsesnicima i podržati njihove projekte koučingom, savetima, ali i pristupom njihovim poslovnim mrežama i potencijalnim finansiranjem projekata.

Ukoliko vam zvuči zanimljivo, bacite pogled na detalje u fajlu ispod, i aplicirajte do 30. jula na  http://bit.ly/IT4Change-Application

Open in new window

Srećno i javite se vi koji aplicirate, voleo bih da znam koliko će biti aplikacija iz Srbije i regiona. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.