Pripreme za konferenciju i blogovanje

Približava se ovogodišnja Spark.Me konferencija, a ja nikad uzbuđeniji. Svašta nešto se događa ovih dana – moj startap izlazi ispod haube za nekoliko nedelja (ovih dana paralelno radimo sa pravnicima i developerima), već planiramo i spin-off platforme koju razvijamo, pa se desio Startitov “Znam da možemo” događaj koji je bio izuzetno inspirativan (kako i ne bi kad se okupilo 700 ljudi, a i najavljen je Startit Centar u prostoru od 1000 kvadrata!). Na momente se istripujem da živim u nekoj sjajnoj državi, a ne da se sve ovo dešava uprkos njoj. 🙂

Znam da možemo

Elem, baš se radujem Sparku. I ove godine, kao i prošle, imam čast da budem jedan od zvaničnih blogera, s tim što ću ove godine predavanja slušati kao neko čiji startap samo što nije počeo sa radom, pa me sve teme dotiču i lično. Svakako, to što sam jedan od zvaničnih blogera je i obaveza, pa se moram spremiti malo bolje nego prošle godine – tada sam pokušao da “lajv-blogujem” celu konferenciju, što nije bila dobra ideja jer tehnički, a ni mentalno nisam bio potpuno spreman na to. Ove godine neće biti live bloga, ali ću se potruditi da sa same konferencije napišem bar jedan post, a i bar još jedan par nedelja nakon konferencije, kad se utisci slegnu.

Takav pristup zahteva ozbiljne pripreme pre konferencije :), što preporučujem i svima vama koji dolazite na Spark.Me, ne samo blogerima:

1. Detaljno upoznavanje sa predavačima. Na sajtu konferencije postoji lista govornika sa kratkim biografijama (obavezno pogledajte, vrhunski lineup ove godine), ali ja volim da istražim o njima malo više, kako bih bolje shvatio “odakle dolaze”. Na primer, mnogo je veće uživanje slušati Peter Sundea ako znaš šta je čovek prošao u poslednjih par godina i čime se sve bavio u životu. Takođe, izuzetno se radujem predavanju Tima Vuorensole sad kad sam video na koji način crowdsourceuje priču za nastavak svog filma.

2. Struja. Koliko god se organizatori trudili i obezbedili utičnica, uvek su sve popunjene. Jednostavno, Spark je jedna od onih konferencija prepunih geekova sa gomilom uređaja, a struje nikad dovoljno. Zato ove godine nosim laptop sa baterijom koja traje 10-ak sati, plus 20-ak mAh u eksternim baterijama za mog mučenog Nexusa 5 koji srče struju kao kalorifer.

2015-05-23_17.10.023. Kontakti. Ne volim vizit kartice, ali volim novi app Intro, koji je napravila ekipa koja stoji iza about.me sajta. Aplikacija je povezana sa vašom about.me stranicom i na lak način možete svoje kontakte podeliti SMS-om, E-mailom ili preko same about.me platforme. Aplikacija trenutno postoji za Android i iOS platforme.

4. Krema za sunčanje. 🙂 I to faktor bar 30. Prošle godine sam se zeznuo i na krstarenje nakon konferencije otišao “suv” i vratio se crven kao bulka. Na greškama se čovek uči 🙂

Vidimo se u Budvi za nekoliko dana!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.