Put u SAD – prilika da sarađujemo

Kao što sam i najavio pre nekoliko dana na twitter-u, u junu i julu idem na lepo letnje tronedeljno putovanje u američki Kragujevac, Budvu i Beograd, odnosno Detroit, Majami i Njujork (i možda još ponegde) :), i planiram da ga maksimalno iskoristim za istraživanje i učenje.

To istraživanje i učenje planiram da prenesem “na papir”, tačnije ovaj blog, putem gomile post-ova, fotki i, ako se oskrbim tehnološki, putem video kanala. Tokom tih 3 nedelje putovanja, ali i još nekoliko nedelja kasnije, u zavisnosti od prikupljenog materijala, naravno.

Teme na koje ću obraćati pažnju i istraživati nisu različite od onih za koje se svakodnevno interesujem i o kojima diskutujem na blogu, twitteru, facebook-u:

  • Mladi (šta su njihove vrednosti, koji su njihovi izazovi, kako izgleda njihovo detinjstvo u ova 3 grada?)
  • Aktivizam (šta je uopšte aktivizam u različitim delovima SAD-a, ko su aktivisti, da li su različiti od naših?)
  • Upotreba tehnologija (na koji način i koje tehnologije Ameri koriste u svakodnevnom životu? Gde je Android u odnosu na iOS?)
  • Uprava/lokalna samouprava (birokratija, javni prevoz, elektronska uprava, kako uopšte to izgleda u npr. Majamiju?)
  • Društveno preduzetništvo (šta je social business u SAD-u, ima li ga u bogatim gradovima, koje društvene probleme pokušava da reši?)
  • Edukacija/obrazovanje (šta uče, kako je organizovano učenje? Pokušaću i da posetim neki od Uni kampusa i vidim kako to funkcioniše…)
Osim ovih tema, pisaću, logično, i o životu u SAD-u uopšte. Imaću prilike i da posetim neke od najboljih i naj-fensi klubova u Majamiju, kao i neke od najvećih i najjeftinijih Outlet centara, pa će biti i zanimljivosti tih vrsta. (Već mi se priviđa jedan post u kojem upoređujem cene u Majamiju i Beogradu :))E sad, za ovo putešestvije mi je potrebna podrška da bi ono u potpunosti uspelo, pa stoga nudim priliku da sarađujemo.

Ako su vam teme koje sam gore naveo zanimljive, želite da neku dodatno ili ciljano istražim, vidite prostor za marketinškim oblikom saradnje (in-post reklama, baner, logo…), ili pak želite da dogodovštine prenesem na vašem portalu, javite mi se preko twittera, facebook-a, linkedin-a ili mailom na nikola . jovanovic @ gmail . com.

4 Comments

  1. PromoiscBelgrade

    Hey Uncle Sam
    can’t you see
    there’s Pećko beer
    in silicon valley…

  2. Sve to za 3 nedelje? Biće to jedno saaaadržajno putovanje! Idi prvo u Detroit 🙂 Jedva čekamo izveštaj

  3. Pingback:Avantura je počela! | PećkoPivo

  4. Pingback:HTC One X na najtežem testu do sada - putovanju sa mnom | PećkoPivo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.