Put u SAD – prilika da sarađujemo

Kao što sam i najavio pre nekoliko dana na twitter-u, u junu i julu idem na lepo letnje tronedeljno putovanje u američki Kragujevac, Budvu i Beograd, odnosno Detroit, Majami i Njujork (i možda još ponegde) :), i planiram da ga maksimalno iskoristim za istraživanje i učenje.

To istraživanje i učenje planiram da prenesem “na papir”, tačnije ovaj blog, putem gomile post-ova, fotki i, ako se oskrbim tehnološki, putem video kanala. Tokom tih 3 nedelje putovanja, ali i još nekoliko nedelja kasnije, u zavisnosti od prikupljenog materijala, naravno.

Teme na koje ću obraćati pažnju i istraživati nisu različite od onih za koje se svakodnevno interesujem i o kojima diskutujem na blogu, twitteru, facebook-u:

 • Mladi (šta su njihove vrednosti, koji su njihovi izazovi, kako izgleda njihovo detinjstvo u ova 3 grada?)
 • Aktivizam (šta je uopšte aktivizam u različitim delovima SAD-a, ko su aktivisti, da li su različiti od naših?)
 • Upotreba tehnologija (na koji način i koje tehnologije Ameri koriste u svakodnevnom životu? Gde je Android u odnosu na iOS?)
 • Uprava/lokalna samouprava (birokratija, javni prevoz, elektronska uprava, kako uopšte to izgleda u npr. Majamiju?)
 • Društveno preduzetništvo (šta je social business u SAD-u, ima li ga u bogatim gradovima, koje društvene probleme pokušava da reši?)
 • Edukacija/obrazovanje (šta uče, kako je organizovano učenje? Pokušaću i da posetim neki od Uni kampusa i vidim kako to funkcioniše…)
Osim ovih tema, pisaću, logično, i o životu u SAD-u uopšte. Imaću prilike i da posetim neke od najboljih i naj-fensi klubova u Majamiju, kao i neke od najvećih i najjeftinijih Outlet centara, pa će biti i zanimljivosti tih vrsta. (Već mi se priviđa jedan post u kojem upoređujem cene u Majamiju i Beogradu :))E sad, za ovo putešestvije mi je potrebna podrška da bi ono u potpunosti uspelo, pa stoga nudim priliku da sarađujemo.

Ako su vam teme koje sam gore naveo zanimljive, želite da neku dodatno ili ciljano istražim, vidite prostor za marketinškim oblikom saradnje (in-post reklama, baner, logo…), ili pak želite da dogodovštine prenesem na vašem portalu, javite mi se preko twittera, facebook-a, linkedin-a ili mailom na nikola . jovanovic @ gmail . com.

You may also like...

4 Responses

 1. PromoiscBelgrade says:

  Hey Uncle Sam
  can’t you see
  there’s Pećko beer
  in silicon valley…

 2. pedjaas says:

  Sve to za 3 nedelje? Biće to jedno saaaadržajno putovanje! Idi prvo u Detroit 🙂 Jedva čekamo izveštaj

 1. 22. June 2012.

  […] niste videli ovaj post, ukratko da vas uvedem u priču – biću ovde ukupno 3 i po nedelje, i to u Detroitu, Majamiju […]

 2. 19. July 2012.

  […] sabiram utiske iz Majamija i Njujorka i spremam nekoliko tekstova na teme koje sam i obećao ovde, mislio sam da bi bilo OK da napišem i po koji redak o ovom sjajnom aparatu koji mi je na test […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *