Peticija za smenu ministra Žarka Obradovića

 

Mnogo me nervira što na blogu sve češće pišem o borbama protiv političara i politike u oblastima koje me interesuju, i iskreno se nadam da je osećaj koji imam vera da se građanska Srbija budi, a ne moj “poslednji krik” pre nego me pukne i odem odavde zauvek.

Bilo kako bilo, drugari iz Istinomera su pokrenuli peticiju za smenu ministra Žarka Obradovića, koji uporno odbija da preuzme odgovornost za svoj resor. Neverovatno je to kako vole ministri da skidaju kajmak kada ga ima, a kako “nisu odgovorni” kad je situacija loša. Setimo se Gorana Kneževića i afere sa mlekom, Slavice Đukić-Dejanović i afere sa lekovima, Mrkonjića i obećanja izgradnje puta u zamenu za organizaciju koncerta Bekuti, pa genijalnog Bačevića i njegovog kanala… (A ne zaboravimo ni Dinkića – jednostavno jer postoji, da mu ne nabrajamo sve katastrofe koje je proizveo, i koje će tek proizvesti, naročito sad kad je bacio oko na IT industriju)

Ako vam treba podsetnik na temu Obradovića, evo ga:

Obradović - kec iz vladanja

Edit: u međuvremenu sam dobio link i ka ovom filmiću:

httpv://www.youtube.com/watch?v=QO53GdTLKU8

Ovo su samo afere, naravno. Smena mora da se dogodi jer je ceo obrazovni sistem u katastrofalnom stanju. Mislim, ako roditelji ulažu i do 500 evra da im se deca spreme za malu maturu gde su neka od  težih pitanja da li se “ne znam” piše odvojeno ili spojeno, te da li je “trijumf” ili “trijunf”, onda ja stvarno ne znam o čemu se tu radi…

A sad pravac da potpišete peticiju, pridružite se grupi na Facebooku, i šaljite svima koje znate da potpišu.

I još bolje, razgovarajte na ovu temu sa svima koje znate. Tu mislim i na vaše roditelje, bake i deke, kolege na poslu. Sve one čija deca i unuci idu ili će ići u školu u Srbiji. Shvatite da, ako nas boli uvo, oni to vide i osećaju, i tako se i ponašaju. Ako se osvestimo i vršimo pritisak stalno i na svim nivoima, možda se nešto i promeni.

Ovo je, naravno, samo jedan deo borbe. O drugom delu, o borbi za znanje, ću pričati u subotu na TEDxZemunEDu. Biće i live-stream na sajtu.

 

2 Comments

  1. Pingback:Obrazovanjem na sledeći nivo - Eniac's - Live from Silicon Valley

  2. Pingback:Sastanak kod ministra Verbića | PeckoPivo Blog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.